Trifan, Cuibuș, Bălan SCA a finalizat cu succes procedura de Exit a unei companii românești de BLOCKCHAIN pentru un preț de 1 milion de Euro

M&A efectuat de TAB LAW în România pentru o companie Blockchain
  • Acasă
  • Drept comercial
  • Trifan, Cuibuș, Bălan SCA a finalizat cu succes procedura de Exit a unei companii românești de BLOCKCHAIN pentru un preț de 1 milion de Euro

Piața de M&A din România este foarte dinamică în acest context economic favorabil investițiilor străine. După ce Eudonet a prezentat un deosebit interes față de piața de IT, preluând integral acțiunile unei companii românești, sub îndrumările oferite de avocații care activează în societatea TAB LAW, se observă un apetit deosebit al investitorilor străini pentru tehnologia Blockchain, pe care românii o dezvoltă cu ingeniozitate.

Blockchain este o bază de date care stochează informații în format digital. Blockchain-urile sunt cel mai bine cunoscute pentru rolul lor crucial în sistemele de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, pentru menținerea unei evidențe sigure a tranzacțiilor. Inovația blockchain este că garantează fidelitatea și securitatea unei înregistrări de date și generează încredere fără a fi nevoie de o terță parte de încredere.

Cum funcționează? Un blockchain colectează informații împreună în grupuri, cunoscute sub numele de blocuri, care dețin seturi de informații. Atunci când blocurile sunt umplute, sunt închise și legate de blocul umplut anterior, formând un lanț de date cunoscut sub numele de blockchain.

Stefan Balan
Stefan Celmare
Av. Andrei Trifan

Asistența juridică a părților pe întregul proces de achiziție este esențială având în vedere complexitatea procedurii, a negocierilor și a termenilor înțelegerii. Consiliul Concurenței are, de asemenea, un rol important în analiza achiziției din perspectiva respectării exigențelor normelor anticoncurențiale.

Faza precontractuală presupune atât negocierile în sine, cât și un due dilligence atent efectuat din partea firmei de avocați astfel încât să se minimizeze riscurile unor interpretări eronate sau chiar a unor litigii.

Închiderea cu succes a oricărei proceduri de M&A (merger and acquisition) presupune oficializarea transferului de părți sociale și, corelativ, a prețului achiziției, astfel încât toate părțile implicate să se afle în câștig.

Subiecte: