Achitare definitivă – Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj a admis apelul și a schimbat în tot soluţia de condamnare la pedeapsa închisorii dispusă de către instanţa de fond cu privire la infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și luare de mită. Apărarea inculpatului pe durata acestei îndelungate proceduri a fost asigurată de o echipă de avocaţi din cadrul S.C.A. Trifan, Cuibuș, Bălan 

Curtea de Apel Cluj a admis apelul și a schimbat în achitare soluţia de condamnare la pedeapsa închisorii dispusă inițial de către instanţa de fond cu privire la infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și luare de mită.

Dosarul a fost deschis în 2012 și a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, fiind dispuse inclusiv măsuri preventive. A urmat apoi un proces anevoios, dosarul fiind extrem de complex și necesitând numeroase audieri, precum și expertize de specialitate.

Soluţia de achitare a fost dispusă de Curtea de Apel Cluj în luna mai 2023 în temeiul art. 16 lit. c Cod procedură penală.

Urmare a achitării, instanța de apel a dispus inclusiv încetarea măsurii confiscării, precum și restituirea prejudiciului achitat pe latură civilă.

Apărarea inculpatului pe durata acestei îndelungate proceduri a fost asigurată de o echipă de avocaţi din cadrul S.C.A. Trifan, Cuibuș, Bălan 

Subiecte: